In relaties gaan niet over geluk maar over bewustwording

Zaterdag 26 november een lezing door Dick van der Mark

Als je Linda Goodman’s best seller ‘Love Signs’ leest, zou je het idee kunnen hebben dat astrologie een vrij overzichtelijk beeld kan geven van relaties. De dagelijkse praktijk leert dat het toch iets complexer ligt m.b.t. het aangaan, onderhouden en beëindigen van relaties.

In relatieconsulten ga ik met de partners altijd op zoek naar het (on)bewuste beeld dat zij hebben van relaties. De vaak impliciet gestelde vraag ‘Past hij/zij bij mij?’ moet in ieder geval vooraf gegaan worden door de vraag ‘Pas ik bij mezelf?’. Op die vraag hebben we als astroloog wel een en ander te zeggen. De persoonlijke horoscoop spreekt boekdelen daarover.
Gaan we daarna in de beschouwing van een relatie naar de dynamiek daarvan, dan is de composiet sinds de promotie daarvan door Rob Hand een geëigend middel.
En nu wil het dat, ondanks de populariteit van de Zwarte Maan, Maansknopen en Cheiron onder astrologen, de betekenis in de composiet daarvan minder bekend is.

Mijn bijdrage op 26 november zal mogelijk enig inzicht kunnen geven in deze witte plekken in de complexe wereld van de composiet.
Advies: het kan handig zijn om composieten van mensen die je kent mee te nemen. Op die manier kan je ervaring en informatie bijeen brengen.