De grote conjunctie in 2020

Zaterdag 16 maart kwam Oscar Hofman spreken over “Werken met Grote Conjuncties”.

Hij heeft daarin laten zien hoe je aan de hand van de gang van de GC’s door de tekens historische ontwikkelingen kunt begrijpen, met name de overgangstijd waar we nu in zitten, hij heeft ook een blik voorgeworpen op de komende 20 jaar, hoe het verder gaat met Europa en ook met China (dat ziet er behoorlijk agressief uit)

Het tweede deel van de workshop was gewijd aan een spectaculaire doorbraak in de mundane astrologie, je kunt met behulp van de GC’s altijd nauwkeurig getimde horoscopen van landen maar ook van steden maken. Zo kun je zien waarom Engeland uit de EU stapt en waar een stiff upper lip vandaan komt, waarom Nederland calvinistisch is en tegelijkertijd een land van pragmatische handelaars en zeevaarders is. (Op de Asc. staat de Zuidelijke Vis, je gelooft het toch niet!!) waarom de Belgen zo verdeeld zijn, waarom de VS zich overal mee bemoeien en waarom Oman het enige vredige Arabische land is. De stedenhoroscoop van Venetië heeft de maan op een hoek en in die van San Francisco staat Mercurius (aardbevingen) vrij centraal.

Oscar Hofman (Amsterdam) is de stichter van de Internationale Vakschool voor Klassieke Astrologie die een volledig opleidingsprogramma (uurhoekastrologie, medische astrologie, geboorteastrologie, electie-astrologie en mundane 2 astrologie) in de traditionele astrologie aanbiedt aan studenten in meer dan dertig landen in zes talen. Hij schreef vier boeken, die ook in zes talen zijn verschenen. Oscar is de eerste Europese astroloog die in het Chinees werd vertaald, hij is docent aan de Academy of Traditional Astrology in Taipei (Taiwan). Hij reist zeer intensief om workshops te geven in vele landen en is al jarenlang vaste columnist van het grote Duitse vakblad Astrologie Heute. Oscar is een bekend pionier in de traditionele medische astrologie. Zijn praktijk is gevestigd in Gorinchem, maar hij bedient een wereldwijde clientèle.